Så gör du ett sotigt öga

Så gör du ett sotigt öga
Ett sotigt öga är för många den perfekta festsminkningen. Men det kan vara svårt att få till om du inte gått en makeuputbildning på distans. Innan du fått in tekniken kan det lätt se ut som du fått en blåtira. Som tur är ger övning färdighet och det behöver inte vara så svårt. Se våra bästa tips för att få till den där eftertraktade sotiga looken. Tänk på att alltid använda bra borstar och produkter om du vill ha ett garanterat bra resultat.

Detta behöver du:

  • En svart ögonskugga
  • En svart kajal
  • En svart mascara

Steg-för-steg guide

  1. Börja med att applicera en massa svart ögonskugga på själva ögonlocket. Ta rikligt med skugga så du kan tona ut.
  2. Börja tona med en fluffig och mjuk borste. Dra borsten fram och tillbaka i vågräta rörelser. Fokusera på den yttre delen av ögat. Se till att ha gott om tid för det kan ta tid att få det snyggt.
  3. Lägg på en svart kajal under franskanten och i vattenlinjen.
  4. Lägg på lite svart ögonskugga över kajalen så håller sminkningen bättre.
  5. Avsluta med lite svart mascara. Applicera gärna mascaran två gånger.

Ta med dig dessa tipsen

Många professionella makeup-artister lär ut flera tips på sin makeuputbildning. Ett av de främsta tipsen är att välja bra produkter och undvika budgetskuggor. Se också till att du har bra borstar. Om du vill bli en riktig expert på sotade ögon kan du alltid överväga att anmäla dig till ett sminkutbildning där du får tips från proffsen.

Om du väljer att köra på sotat öga är det ofta snyggast att köra på en neutral sminkning i övrigt. Satsa på naturliga läppar med ett snyggt läppgloss eller enkelt läppstift. Less is more är grundregeln när det kommer till smink och framförallt när du väljer en sotad look.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *