10 verktyg alla DIY folk behöver ha hemma eller i verkstan

Diy eller ”do it yourself” marknaden fullständigt exploderar med verktyg och projekt du kan åta dig. Oavsett om du ska mecka med bilen, bygga en altan eller behöver specialverktyg för mer krävande uppgifter är det ofta alltid någonting som saknas i arsenalen. Nedan ger vi våra bästa tips på verktyg som du kanske borde investera i inför kommande projekt.

 

Migsvets

Kanske den viktigaste prylen för en hemmafixare eller semiproffs. Med en migsvets kan du enkelt reparera metall, bilkarosser eller båtar mm. Migsvetsar finns i flera utföranden, men gemensamt för samtliga är att du kan svetsa i både svart  & rostfri plåt.

 

Domkraft som kan lyfta högre än normalt ”höglyftande domkraft”

Kanske behöver du lyfta upp ett skjul som satt sig, en traktor, större bil eller liknande? Oavsett kan en domkraft med hög kapacitet & större maxhöjd vara riktigt användbart. Vi rekommenderar den här produkten mestadels till verkstäder eller semiproffs, men givetvis finns det applikationsområden även för Diy!

 

Ultraljudstvätt

Här har vi coola prylar! Oavsett om du är motorenthusiast eller proffs mår både förgasare & många verktyg riktigt bra av en ultraljudstvätt. Lite dyrare pryl, men som betalar sig fort om du har fordon som behöver service.

12 volts kompressor

Pyspunka på bilen? Stanna och pumpa via bilbatteriet vart du vill! Eller så kanske du håller på att utrusta en servicebil? Oavsett är en kraftig 12 volts kompressor klockrent att ha på landsbygden, inom åkeri eller liknande

Hetvattentvätt

Tänk dig kraften av en industriell högtryckstvätt, och lägg till varmt vatten! Oavsett om du inreder en tvätthall, är enthusiast eller behöver en snabb möjlighet att spola av lastbilar och liknande är detta en bra investering. En hetvattentvätt finns både terränggående, diesel eller eluppvärmt.

Glidhammare

En glidhammare är ett specialistverktyg (även kallat slaghammare) som används primärt för att reparera bilar/lastbilar eller trycka ut bucklor i plåt. En bra glidhammare sparar snabbt in sig i minskade verkstadsutgifter både för motorenthusiasten och privatpersoner som förolyckas ofta i trafiken.

Induktionsvärmare

Kanske mer åt proffshållet än DIY, men meckar du med tyngre saker (tex undersidan på fordon och behöver värma upp bultar & skruvar) ofta lönar det sig. Värmen skapas direkt i materialet utan att skada andra komponenter. En induktionsvärmare håller i många år, så meckar du mycket och har problem med fastetsade bultar? Köp en!

Adblue pump

Tanka din egen adblue!

Alla dieselbilar med SCR system kräver som du kanske vet påfyllning med adblue. Om du driver en verkstad behöver du därför möjligheten att enkelt och tryggt kunna fylla på adblue åt dina kunder. En proffsgrej helt enkelt, men något som alla bilverkstäder borde ha. Adbluepump till proffsen helt enkelt.

Industridammsugare

Oavsett om du är DIY eller proffs, där det meckas och sågas blir det dammigt, skitigt & dålig luft. Skippa billiga verktyg från lågprisvaruhus och unna dina lungor och ögon en dammfri miljö i verkstaden. En industridammsugare kan användas både för fast montering till t.ex. stationära sågar, men även för att dammsuga upp vatten, rengöring av komponenter, fläktar och liknande.

Luftpåfyllare

Kanske har du precis klickat hem 12v kompressorn vi tipsade om ovan? Då behöver du en luftpåfyllare för att enklare kunna fylla på luft i däck,

Låsringstång

En bra låsringstång är svårt att klara sig utan, tänk alla gånger du försökt få upp en låsring med kniv eller för hand? Det går kanske ann på mindre ringar, men för större ringar behöver du rätt utrustning. Låsringstänger finns för både proffs och Diy i många olika utföranden, men är absolut något som alla verkstäder bör ha en uppsättning av.

Gillar du våra tips? Vi hoppas det! Fortsätt gärna läsa vår blogg för mer tips och tricks som underlättar i vardagen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *