5 populära nikotinpåsar med mintsmak

Nikotinpåsar eller nicotine pouches som de även kallas, kommer i många olika smaker. Eftersom de inte innehåller något av den skadliga tobaken utan endast nikotin är det ett bra alternativ till både snus och cigaretter.

Här listar vi de populäraste nikotinpåsarna med mintsmak så att du lätt ska kunna hitta din egen favorit.

NOIS Cool Strong Slim Portion

Du som är ute efter en stark smak av spearmint bör välja den här varianten NOIS har tagit fram. Förutom att smaken är väldigt stark och fräsch innehåller även nikotinpåsarna mycket nikotin. Med hela 35 mg/g täcker du lätt ditt nikotinbehov utan att använda dig av alltför många påsar per dag.

Swave Green Mintini

Vet du om att det tillverkas nicotine pouches på Gotland? Du som gärna vill köpa svenska nikotinpåsar har nu möjligheten. Swave Green Mintini har fräsch smak av mint som håller i sig under en lång tid. Du behöver inte byta påse för att behålla den goda smaken. Med 14 mg/g passar den här nikotinpåsen de allra flesta.

Shiro Fresh Mint

Vill du kunna anpassa både smak och nikotinhalt utefter humör och tillfälle? Då är det Shiro du ska investera i. Med de tre olika nivåerna kan du lätt anpassa nikotinpåsen utefter ditt behov för tillfället. Nummer 01 har en mild smak av spearmint och en nikotinhalt av 6 mg/g. De gånger du är ute efter en lite högre nikotinhalt kan du välja nummer 02 som erbjuder 14 mg/g och en kylande smak av mentol. När du verkligen behöver ett lyft är det nummer 03 du ska välja. Den extra starka smaken av spearmint och nikotinhalten om 15,5 mg/g fräschar upp ordentligt.

Björn Cool Mint

Det här är en av de starkaste nikotinpåsarna på marknaden just nu. Du som är ute efter en starkt smak av mint och en riktigt hög nikotinhalt har äntligen hittat rätt. Med hela 30 mg/g kanske du tror att själva påsen är enorm, så är inte fallet. Påsarna är av modellen slim och passar perfekt under läppen. Dessutom läcker inte påsarna utan de håller sig lagom fuktiga.

Skruf Super White Slim Fresh No 2

Här har du en riktig klassiker. Skruf är ett populärt märke bland personer som snusar eller använder sig av nicotine pouches. Just den här varianten erbjuder dig en lite lägre nikotinhalt om 8 mg/g samt en härlig smak av mint. Smaken fräschar upp och ger dig en väldoftande andedräkt.

Vad är nikotinpåsar?

Från början utvecklades nikotinpåsar som ett hjälpmedel för att sluta röka eller snusa. I takt med att informationen om hur farlig tobak är har alltfler personer valt att gå över till nikotinpåsar istället för snus och cigaretter. Även om produkten togs fram som ett ”sluta röka hjälpmedel” används de nu som ett substitut av många.

Nikotinpåsar innehåller ingen tobak överhuvudtaget. Istället är påsen fylld av cellulosa som sprayas med nikotin. Dessutom finns det otaliga smaker att välja mellan.

Hur använder jag nikotinpåsar?

Om du snusat tidigare har du inga problem alls att använda dig av nicotine pouches då principen är densamma. Du som däremot är rökare kan uppleva det som lite svårt i början. Börja med att fukta nikotinpåsen med tungan. Det lättaste är att helt enkelt lägga en påse på tungan. Lägg sedan påsen under läppen, lite på sidan. Du kan använda dig av fingrarna eller lägga dit påsen med tungan. Hur du gör är ett smak val.

Tänk på att alltid ta ut nikotinpåsen efter cirka 30 minuter och använd dig inte av fler än 24 påsar per dag. Även om white pouches inte innehåller någon skadlig tobak är nikotin inte något som är bra för kroppen. Använd därför nikotinpåsar ansvarsfullt.