Populära skönhetsingrepp du måste läsa på om!

De vanligaste skönhetsingreppen – utan operation

Visste du att det finns många skönhetsingrepp som inte innebär att du behöver sövas ner och läggas under kniven? Faktum är att det går att göra många skönhetsförbättringar på kliniker idag där det som mest är ett nålstick inblandat. Detta har gjort att det blir allt vanligaste bland vanliga privatpersoner att testa. Låt oss berätta om de vanligaste skönhetsingreppen just nu!

Dermapen Stockholm
Detta är en superpopulär behandling som även är känd som microneedling. Vad man gör är att utsätta huden för medveten skada och på ett kontrollerat sätt. Det som händer är att huden vill reparera skadan och därför börjar att skapa nytt kollagen. Det innebär att din hud kommer att se yngre ut och med en förbättring av struktur. Det krävs ett antal behandlingar och är inget som ska göras hemma, trots att det säljs microneedling-kit. Det är jätteviktigt att det görs hygieniskt, med rätt nålstorlek, tryck och omfattning.

Cellulitbehandling Stockholm
LPG är en smärtfri behandling som utan kirurgiska ingrepp avlägsnar celluliter. Dessutom kan man reducera besvärande fettdepåer och strama upp slapp hud. Därför har det blivit en populär behandling. LPG cellulitbehandling kallas även lipomassage och det är en teknik som används för att utföra mekanisk bindvävsmassage.

Restylane Stockholm
Restylane Vital är en typ av filler som användas för att på ett säkert och ganska naturligt sätt ge dig en yngre hud. Man återställer hudens elasticitet och lyster som ger ett fräscht utseende. Restylane tillför fukt på djupet och återställer fuktbalansen inifrån. Resultatet varar ofta i flera månader och bibehålls med behandling 1-2 ggr per år. Populära ställen att använda restylane är på dekolletaget och händerna, men självklart även ansiktet.

Fettsugning med laser Stockholm
Traditionell fettsugning innebär ett ingrepp och narkos, medan fettsugning med laser, smartlipo, inte gör det. Det är mindre riskfyllt, verkar uppstramande och konvalescensen är minimal. Smartlipo används med lokalbedövning och behandlingen tar bara 1-3 timmar! Det finns så klart lite eftervård, men det är inte ens i närheten av jämförbart med en traditionell fettsugning.

Fillers Stockholm
En av de absolut mest populära behandlingarna i Sverige är helt klart fillers! Vi älskar våra fillers och sätter dem i läppar, hakor, kindben, under ögon och mycket mer. Fillers är precis som det låter, en utfyllnad. Trots att det i samhället är vanligt att man tror att det är silikon som opereras in, så är det långt ifrån verkligheten. Ämnena som används bryts ner av kroppen efter en lägre tid och sprutas in med en supertunn nål. Alltså är det inget som skärs upp, det är små nålstick som oftast inte leder till mer än små blåmärken.  Som vanligt finns det så klart risker med alla skönhetsingrepp, men de är små.

Ta bort ärr Stockholm
Visste du att man faktiskt kan reducera missprydande ärr? Man kanske inte ska räkna med att de tas bort helt, men det går att göra en fin skillnad med rätt behandling. Ärr bleknar med tiden, men vissa ärr är envisa och syns mycket, och det gör att vissa vill reducera dessa. Unga människors ärr brukar dessutom vara mer framträdande eftersom unga personer har en mycket aktiv ärrläkning. När man tar bort ärr används bland anna dermapen, mesoterapi och fillers.

Så, som du hör går det att göra massor av behandlingar som innebär skönhetsförbättringar utan att behöva skära i huden. Det är inte konstigt att det av den anledningen bara blir vanligare och vanligare med skönhetsingrepp. De är inte alls lika omfattande som förr.

Tips på skönhetsbehandlingar du kan göra i Stockholm!

Att göra olika skönhetsbehandlingar blir allt vanligare. En stor del av detta är för att det finns många olika sorters behandlingar som inte kräver narkos, lång läketid eller att du lägger dig under kniven. Det finns faktiskt massor av ingrepp som görs med nål, laser eller andra medel. Låt oss berätta om några som går att göra i Stockholm!

Akne behandling Stockholm
Det är många av oss som hade problem med akne i tonåren och därför än idag kan ha spår av detta. Vissa har även vuxenakne, det är helt normalt, men ibland vill man göra något åt akneärren. Många har dem i ansiktet, men det är också vanligt att de sitter på övre delen av ryggen. Det finns olika sätt att behandla akneärr, men vanligt är att det görs med dermapen. I vissa fal kombineras det även med fillers.

Botox Stockholm
Botox är en extremt vanlig behandling som både män och kvinnor gör. Dels för att bli av med rynkor, fina linjer och få slätare hud, men också för att bli av med spänningshuvudvärk, migrän och svettningar. Botox är ett muskelavslappnande/försvagande medel som använts i väldigt många år, som är godkänt och säkert. Botox gör inte särskilt ont och du får effekt redan inom en vecka.

Ta bort pigmentfläckar Stockholm
Pigmentfläckar är ganska vanligt förekommande hos framför allt kvinnor och beror på solskador, melasma, graviditet och p-piller. Många känner att de är missprydande och vill därför behandla och ta bort pigmentfläckarna. Det är inte alla som går att ta bort, men många gånger kan man dämpa pigmenteringen med rätt behandling. Förutom det r så klart förebyggande behandling viktigt, här pratar vi solskydd och att undvika solen.

Kemisk peeling Stockholm
En av de vanligaste och mest populära ansiktsbehandlingarna i sverige är att göra en kemisk peeling. Denna påskyndar hudens cellförnyelse och gör att du får en yngre och slätare hud.  Dessutom stimulerar peelingen en ökad produktion av kollagen och hyaluronsyra och förbättrar fuktbalansen i huden. Ännu en bonus med kemisk peeling är att den är antiinflammatorisk och kan ge lindring till den som har akne, Dessutom kan du minska pigmentering, ojämnheter, melasma och keratosis pilaris.

Permanent hårborttagning Stockholm
Även om hårborttagning är det ordval man ofta väljer, så kanske hårreducering egentligen är rätt ord. Det är nämligen inte alltid man kan få bort allt hår, men man kan helt klart reducera det kraftigt. Detta görs med diodlaser, IPL och ditaermi-erpilering. Det går ganska fort och är faktiskt inte helt fruktansvärt att genomgå. För många är det inte alls jobbigt utan sticks mest med en efterföljande rodnad. Permanent hårborttagning går att göra på ben, ansikte, under armar, bikinilinje och mycket mer.

Ögonlocksplastik Stockholm
Ett ingrepp som visserligen kräver kirurgi, men trots det är det ganska vanligt. De som gör detta har ofta anledningen att man har hängande ögonlock, de är tunga och har överflödig hud. För vissa är det mest ett estetiskt val, men ibland kan det faktiskt leda till minskat synfält, stickande ögon och huvudvärk. Därför är det inte helt ovanligt att man väljer att få en övre ögonlocksplastik utförd. För många gör detta en jättestor skillnad och läkningen går förhållandevis fort.

Detta är bara ett axplock av de behandlingar som numera görs varje dag av massor av svenskar. Vi är väldigt förtjusta i våra skönhetsbehandlingar och de kommer med största sannolikhet bara bli vanligare och vanligare bland gemeneman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *