Relining istället för stambyte

Även om tekniken har varit under utveckling i flera årtionden, har relining haft ett oförtjänt dåligt rykte. Kanske för att det finns så mycket pengar att hämta i stambyten. Men idag är en infodring av rören mera pålitlig än någonsin tidigare. Med en enkel rörinspektion kan du få veta vilken metod som passar bäst.

Relining kostnad

Du vet att stambytet kan gå på hundratusentals kronor. Beroende på om du bor i villa eller lägenhet, och en rad andra faktorer, kan en relining eller rörinfodring kosta hälften, eller närmare en tiondel. Och visst är det frestande att plocka bort en nolla från kostnaderna.

Relining pris ingår

I priset för relining ingår ofta rörinspektion både före och efter. Men vid stambyte utför du ofta en hel del andra jobb vid sidan om. Tätskikt, badrum, med mera får också en uppdatering. Har du planerat en badrumsrenovering och vet att du kommer att öppna väggar och golv, kanske det ändå lönar sig att göra ett stambyte. Men är det bara rören som börjar vara gamla och badrummet är nyfixat, är relining med till exempel strumpmetoden ett mycket bra aternativ.

Relining pris metoder

Vad kostar relining med olika metoder? Det går tyvärr inte att ge ett generellt pris här heller. Du kan inte nödvändigtvis välja metod efter kostnader utan en rörinspektion visar vilken metod som passar just dina rör bäst. Relining pris får du antingen av firman som utför inspektionen, eller så kan du begära offert för en passlig metod av en helt annan firma. Om du betalar för rörinspektionen har du ofta också möjlighet att få filmen så att du kan visa åt den firma du väljer för renoveringen. Boka relining Stockholm för bra resultat!

5 tips på vägen
  1. Du förlorar inget på en rörinspektion, så varför inte låta en expert ta en titt.
  2. Fråga om vilken metod och varför(!)
  3. Kolla med din hemförsäkring vad som gäller för relining/stambyte
  4. Skriv tydliga avtal med ansvarsfrågor
  5. Tänk långsiktigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *