Våga satsa på solceller

Går du också och funderar på om solceller skulle vara något för dig? Vi reder ut begreppen och går igenom de bästa tipsen.

Då lönar sig solceller

För det första behöver du fundera på ifall ditt hus behöver tilläggsisolering istället. Ta reda på ifall huset läcker värme och åtgärda sådana energibovar först. Är isoleringen i skick, är solpaneler ett naturligt steg. Och de passar faktiskt nästan var som helst.

Solceller producerar el under dygnets alla ljusa timmar. Ett mulet väder betyder att produktionen är mindre, men inte noll. Solpaneler fungerar också alldeles utmärkt på vintern. På nätet finns flera räknare som ger dig en uppskattning om vad solceller på din adress skulle ge dig och vad de skulle kosta. Även sådana uträkningar endast är grova uppskattningar gällande din kommande solcellsanläggning, så ger de dig en fingervisning. Dessutom kan du jämföra hur stora solceller du behöver för att producera samma mängd energi som din årsförbrukning.

Solceller kan också ge dig rätt till Gröna Skatteavdraget. Det här innebär att du i bästa fall kan räkna bort 15 % av kostnaderna. Du kan även beställa till en laddbox att koppla till dina solceller.

Det här ska du tänka på

Om du nu har gjort några grova uppskattningar, riktigt grova, så är nästa steg att be om offerter. Nu gäller det att vara noggrann med vilka firmor du kontaktar för solceller. Som med alla byggnadsarbeten, behöver du ta en snabb titt på företagets ekonomi och referenser. Du vill verkligen inte stå med halvt monterade solceller när företaget går i konkurs.

Solpaneler är också en fråga för försäkringsbolaget. Kontakta ditt försäkringsbolag och fråga om din försäkring. Här är det skador i anslutning till solcellerna som du undrar om.

Du behöver inte solpanel som producerar mera el än du förbrukar. Överdimensionera inte utan se till att ha koll på din typiska årsförbrukning. bor du i tex härnösand kan du prova att söka i google efter solpaneler härnösand och bor du i sundsvall söker du på solceller sundsvall

Sist men inte minst, är solceller inte bara en bra lösning för ekonomin. Du gör en miljögärning när du bidrar till att producera grön el.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *