Dammsugarguiden som inte suger

Dammsugare är en nödvändighet i varje hem. De håller huset rent och fritt från allergener och annat tråkigt smuts! Frågan är dock lika gammal som den om hönan och ägget – vilken dammsugare ska man köpa, och vilken design ska den ha, och ska man ta en som är tyst och inte skrämmer livet ur hunden… ja, ni fattar. Det är en hel del att ta hänsyn till, även om det känns som en väldigt enkel sak.

Det finns med andra ord många faktorer att ta hänsyn till när man ska köpa en dammsugare för första gången (eller om den förra har pajat), som storlek, ljudnivå, effekt och räckvidd för rengöring. Vissa gillar att köpa dammsugare med en luftrenare eller en som kan användas på trägolv och mattor. Andra helt enkelt hatar sladdar (jag skriver in mig i den här klubben) och helt enkelt kräver en sladdlös maskin. Sen kanske vi kan börja bli lite mer liberala när det gäller våra städtillbehör? Den bästa dammsugaren för dig är den som uppfyller dina behov bäst, eller hur? Det finns lika många sugtillbehör där ute som det finns människor, minst sagt (och inte obskyrt menat, vi lovar!) – det gäller bara att du hittar en som fungerar för just dig! Sedan är det inte så kul att titta på eller önska sig dammsugare, men hey,

Hur att välja en dammsugare har en inverkan på ditt hems luftkvalitet

Att välja en dammsugare har stor inverkan på ditt hems luftkvalitet om det är så att du dammsuger ofta och mycket. Eller om du gör stora projekt som flyttstädning Stockholm. Det finns många olika typer av dammsugare att välja mellan. Det finns upprättstående dammsugare, kanisterdammsugare (vet inte varför men jag tycker det är ett roligt uttryck… kanisterdammsugare… heh) och de alltid så omtvistade påslösa dammsugarna.

Upprättstående dammsugare är den mest populära typen av dammsugare på marknaden idag. De har ett kraftfullt sug och kan enkelt rengöra mattor och hårda golv. De är dock inte lika manövrerbara som andra typer av dammsugare eftersom de har en stor kropp som behöver skjutas runt i rummet för hand.

Kanisterdammsugare har en mindre kropp än stående dammsugare så att de kan manövrera lättare i ditt hem men de har inte lika mycket sugkraft som en stående dammsugare har. Kanisterdammsugare kommer också med verktyg som hjälper dig att rengöra klädsel eller trappor utan att behöva flytta hela maskinen runt i rummet för hand som en upprättstående dammsugare gör.

De 5 bästa dammsugarmärkena för varje budget

De 5 bästa dammsugarna för varje budget och dammsugarpåseentuisiast (säg det ordet fem gånger snabbt om du törs!) är troligen:

-Bissell Powerglide Pet Upright Dammsugare

-Dyson DC41 Animal Upright Dammsugare

-Bissell Zing-påse dammsugare

-Shark Navigator lyft bort påslös upprätt dammsugare

-Hoover WindTunnel T-Series Rewind Plus påslös stående dammsugare

Hur du inte sabbar dina möbler när du städar som en vilde

Möbler kan vara dyra och har du precis köpt nya möbler, då vill du skydda dem så att de håller länge. Det finns så klart lite olika sätt att skydda möbler från din dammsugares härjande framkomst, men vi ska fokusera på de enklaste. Det första sättet är att använda ett ”lock” eller skydd för möbeln, och det andra sättet är att använda borstrulle eller andra mildare verktyg som dammvippor eller dylikt. Däremot så kan det ju också hjälpa om du inte rattar fram som en galenpanna med dammsugaren och slår i saker, utan att du tar din tid och är varsam. Så har jag fått lära mig under den tid jag jobbade för städföretag Stockholm. Nu måste jag äta en macka så hinner inte skriva mer, hej svejs!