Tips på bra luftvapen

Idag finns det ett brett utbud av luftgevär på marknaden och olika fabrikat och modeller att välja mellan. Precis som med mycket annat kan det kännas svårt att veta vad man ska välja som passar ens ändamål. Därför har vi listat några populära luftvapen som finns på marknaden idag och som kan vara värda att spana in.

Kom ihåg att du behöver vara över 18 år för att köpa luftvapen i Sverige. Detta gäller även att luftvapnet inte överstiger 10 joule i anslagsenergi mätt 4 meter från luftgevärets mynning.

  1. Hatsan 25 Kit 4,5mm Luftpistol – en luftpistol som har allt som kan tänkas behövas och är komplett med ammunition, kulfång och tavlor. Det är en väldigt robust produkt som är enkel att använda, vilket gör den perfekt för den som är mer nybörjare än proffs. Du laddar pistolen enkelt genom att bryta pipan och den medföljande förlängaren, något som även gör att laddningen kräver mindre muskelkraft. Ett effektivt luftvapen som är försedd med ett rekyldämpande system för att kunna öka precisionen.
  2. Norica Spider GRS 4,5mm .177 Luftgevär med kikarsikte – Det här är ett kraftfullt luftgevär från en spansk tillverkare. Ett prisvärt gevär av den tyngre graden. Här ingår även ett kikarsikte som har parallax justering. Siktet är speciellt framtaget för luftvapen med GRS-system. Geväret har greppytor som är ergonomiskt anpassade för ett bra grepp.
  3. Hatsan Proxima 5,5mm .22 Vortex Gaspistong Luftgevär underspännarm – En av de senaste modellerna från tillverkaren Hatsan. Ett luftgevär med fast pipa och underspännarm. En bra produkt om du vill ha bra precision och ett vapen som leverera maximal licensfri effekt. Dessutom är den utrustad med rembyglar för en vapenrem!
  4. Hatsan 25 Supertactical Vortex Gas Pistong 5,5mm .22 Luftgevär – Ett gevär som har lätt och liten cylinder men egenskaper som överträffar många andra inom samma kategori. Med den här får du ett lättskjutet vapen med väldigt hög precision.
  5. NORICA, DEAD EYE GRS CAMO 4,5MM .177 Luftgevär Gas pistong – Det här är ett luftgevär med snyggt kamouflerat mönster på, vilket sticker ut från övriga gevär som finns på marknaden. Den är utrustad med gaspistong som ger dig bra fördelar i skyttet till skillnad från den traditionella fjädern. På så sätt får du ett vapen som är mjukt och vibrationsfritt att använda när du övar. Det finns många kikarsikten att köpa till som passar bra för modellen.
  6. Luftgevär Daisy Red Ryder Rosa Luftgevärs Kit BBgun – Det perfekta alternativet för den yngre skytten. Ett trevligt startkit där allt som behövs ingår för nybörjaren. Det här är ett gevär som är taget från en serietidning över över 70 år sedan och är fortfarande idag en riktig storsäljare som ger mycket kul för pengarna.
  7. Hämmerli Black Force 880, 4,5 mm, .177, Luftgevär – Det här är en produkt som är inspirerat från prickskytte och den har ett snyggt utseende med skåror på pipans utsida. Med ett justerbart sikte får du bra precision och den har många fina detaljer som lyfter din upplevelse när den används. Ett riktigt bra tips från vår sida!
  8. Walther Century GT, 4,5 mm, .177 Luftgevär/Luftgevärspaket – Det här är valet för dig som är ute efter något lite kraftigare modell och tack vare dess konstruktion ligger den ändå väldigt bra mot axeln. Geväret har bra precision och garanterar ett konsekvent träffläge vid användning.
  9. Hatsan 135 QE Vortex Gaspistong 5,5mm / .22 Luftgevär – En av de senaste modellerna från företaget Hatsan. En riktigt ordentlig modell som har Vortex gaspistong förmonterad i sig. Kommer i en snygg design med turkisk valnöt. Den har ett fullt justerbart avtryckarsystem som är svåra att hitta i luftvapen i samma prisklass. Ett riktigt kap helt enkelt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *